En van de specialiteiten van Knaus is de buscamper, of ook wel de CUV genoemd. Deze voertuigen lijken veel op een bestelbus, bijvoorbeeld aan de buitenkant. Toch bieden deze (bus)campers alles aan wat een “normale” camper ook aanbiedt: denk aan: een keuken, een rondzit, tweepersoonsbedden en zelfs een badkamer. Lees hier meer over het verschil tussen een half-integraal camper en een buscamper.

Twee populaire buscampers die Knaus in zijn assortiment heeft zijn de Boxstar en de Boxlife. Voor wie op zoek is naar een buscamper en deze twee modellen voor het eerst ziet, is het lastig een onderscheid te kunnen maken. Ze lijken namelijk erg op elkaar. In deze blog leggen wij het verschil uit.

Wat zijn de grootste verschillen?

Allereest is de Boxstar verkrijgbaar in 8 indelingen, en de Boxlife in “slechts” 5. Indelingen die in beide varianten verkrijgbaar zijn:

• Boxstar 540 MQ / Boxlife 540 MQ
• Boxstar 600 MQ / Boxlife 600 MQ
• Boxstar 630 ME / Boxlife 630 ME
• Boxstar 600 ME / Boxlife 600 ME

• Boxstar 600 DQ / Boxlife 600 DQ

De Boxstar biedt nog drie extra opties aan:

• Boxstar Lifetime XL
• Boxstar Street XL
• Boxstar Family

De laatste drie indelingen zijn ontworpen voor grotere groepen/ families. De XL versies hebben een hoger dak, waardoor er meer sta ruimte ontstaat. Daarbij bevindt zich in dit verhoogde dak een hefbed, die 2 extra slaapplekken creëert. Voor wie opzoek is naar een buscamper geschikt voor meerdere personen, dan komt u al snel uit bij deze Boxstar indelingen.

 

Het interieur van de buscampers

De Boxlife is in de basis een duurdere buscamper. Dat komt omdat er met andere materialen en afwerkingen wordt gewerkt aan de binnenzijde van de buscamper. Dit is een voorbeeld van het interieur van een Boxstar:

Boxstar Road 540 interieur Boxstar Road 540 zithoek

En van een Boxlife:

Bed Knaus Boxlife 630 MEOpbergruimte Knaus buscamper boxlife 540 MQ

Zoals u ziet wordt er in een Boxlife met ander houtmateriaal gewerkt. Hierdoor komt dit model in een hoger kwaliteitsklasse terecht. Daarbij moeten wij wel vermelden dat Knaus vanuit de basis met hoogwaardige materialen werkt. Dit betekent dat de Boxstar binnen de markt ook bij het topsegment behoord. Voor wie nog een stap hoger wilt, komt al snel uit bij de Boxlife.

Vergelijkingen tussen de Boxstar en de Boxlife

De Boxstar en Boxlife hebben veel van elkaar weg. Zo kunt u uit dezelfde bekleding types kiezen, zoals Cream Nature of Active Rock. In totaal zijn er 6 soorten bekledingen waaruit u kunt kiezen. Ook de lakkleur van de buscamper zis hetzelfde. U kunt uit maar liefst 11 kleuren kiezen. Tenslotte is ook het soort motor, zoals 140 of 160pk, verkrijgbaar in beide modellen. Wilt u de modellen en bekledingen zelf bekijken? Ga naar onze productpagina’s: 

Knaus Boxstar

Knaus Boxlife

Conclusie

Er zijn geen schokkende verschillen tussen de Boxstar en Boxlife. Wel is het interieur van de Boxlife afgewerkt met een hoger kwaliteit houtsoort. Daarbij biedt de Boxstar dan weer 3 indelingen aan die geschikt zijn voor 4 tot 5 personen. Wilt u zelf een Boxstar of Boxlife bezichtigen? U kunt hier onze huidige voorraad bekijken:

Voorraad buscampers

Knaus boxstar indeling

Zoeken