Caravanspiegels zijn er in alle soorten en maten. In deze blog leggen wij u uit welke spiegel u moet hebben om het beste zicht te krijgen.

In In de basis zijn er twee verschillende spiegels die u beide op een andere manier aan de auto vastmaakt. De eerste zijn spatbordspiegels. Deze worden aan de carrosserie vastgemaakt. In de praktijk komen dit soort spiegels minder voor, omdat moderne auto’s steeds nauwere spleetjes krijgen waardoor de spiegel moeilijk vast te maken valt. Indien u spatbordspiegels wenst te kopen, dan is het aan te raden om een passende aansluiting geschikt voor u auto op te zoeken. 

 

Opzetspiegels

Opzetspiegels zijn daarentegen makkelijk te monteren aan de spiegel van de auto zelf. Deze kunt u zelf bijstellen en is daarom geschikt voor iedere auto. Wel is het belangrijk dat de spiegel goed gemonteerd is, zodat deze bij hogere snelheden niet losschiet. U kunt ervoor kiezen de spiegel op zijn plek te houden door gebruik te maken van een spanband. 

 

Bol of vlakke spiegel?

Een vlakke spiegel geeft de werkgelijkheid zoals deze ook echt is. Het nadeel hiervan is dat u vaak minder zicht heeft. Zo is het moeilijk om bijvoorbeeld de bovenkant van de caravan te zien, wanneer u bijvoorbeeld door een tunnel rijdt of onder een slagboom door wilt gaan. Een spiegel met een bol glas geeft meer zicht. Het nadeel is wel dat achteraankomend verkeer verder weg lijkt. Wij horen van kampeerders dat zij liever een caravanspiegel met vlak glas gebruiken, omdat zij hierdoor beter het verkeer kunnen inschatten. 

Caravanspiegels kopen?

Bij ons in de campingshop hebben wij caravanspiegels te koop van het merk Milenco. Dit zijn opzetspiegels (geschikt voor iedere auto) en deze hebben een vlak glas. Daarbij is de prijs-kwaliteitsverhouding bij Milenco verreweg het beste op de markt. Wilt u meer informatie over caravanspiegels, of wilt u er eentje aanschaffen? Kom dan langs bij ons in de campingshop. Wij helpen u graag!

 

Adres van onze campingshop 

 

Dethleffs nomad indeling

Zoeken

Exclusieve korting op campers!