Het moment is daar, u wilt een camper huren of kopen.  Of u heeft al een camper in bezit. Wij kunnen uit ervaring spreken dat een vakantie met de camper een hele ervaring is. Maar kunt u nu met iedere camper zomaar rijden met een normaal B-rijbewijs? Wij leggen het uit.

Mag u met iedere camper rijden met een normaal B-rijbewijs?


Het antwoord is nee. In vele gevallen kunt u gewoon met het normale rijbewijs de weg op. Maar er zijn wat uitzonderingen. Er zijn vele soorten rijbewijzen, maar de twee die het meeste voorkomen leggen wij uit.

Rijbewijs B


Met het normale rijbewijs B kunt u een camper of buscamper besturen met een maximaal totaalgewicht van 3500 kg. Daarnaast mag u maximaal 8 personen meenemen. In de meeste gevallen kunt u dus gewoon rijden met de camper of buscamper. Wilt u het maximale laadvermogen van de camper verhogen boven de 3500 kg, dan moet u dus ook een ander rijbewijs, namelijk C1.

Rijbewijs C1


Het rijbewijs C1 is bedoeld voor de zwaardere camper categorieën. Met een C1 kunt u tot wel 7500 kg besturen. Ook kunt u weer maximaal 8 personen meenemen, indien daar natuurlijk plek voor is. Wat bijna niet voorkomt in Nederland, wat betreft campers, is het C rijbewijs. Deze is bedoeld voor nog zwaardere campers.

Zoals gezegd is het dus belangrijk dat u kijkt naar het totale laadvermogen van de camper. Wij verkopen campers en buscampers van Knaus en Weinsberg. Deze zijn voor 80 procent geschikt voor het rijbewijs B. Heeft u verder nog vragen, dan kunt u ons altijd bereiken via de mail: info@deklerkcaravans.nl of u kunt ons natuurlijk bellen 0252-515238.

Knaus Sun i indeling

Zoeken

Exclusieve korting op campers!