Genieten van de vrijheid van kamperen kan een kostenefficiënte manier zijn om vakantie te vieren. De totale kosten hangen echter af van uw persoonlijke voorkeuren, zoals de campings die u kiest en de kampeeruitrusting die u meeneemt. Met een eigen camper kunt u het hele jaar door op pad, voor een langere vakantie of gewoon een spontaan weekendje weg. Het bezitten van een camper brengt echter ook jaarlijks terugkerende kosten met zich mee. Wat zijn deze kosten precies? Hier leggen we het uit.

Jaarlijkse kosten van een camper:

1. Camperstalling: De kosten voor het stallen van een camper variëren meestal tussen de €450,- en €750,- per jaar, afhankelijk van factoren zoals de locatie, de grootte van de camper en eventuele extra services van de stalling.

2. Camperverzekering: De kosten voor een camperverzekering variëren tussen €320,- en €1200,- per jaar, afhankelijk van de leeftijd van de camper, het gewenste dekkingsniveau en eventuele extra’s zoals accessoires.

3. Onderhoud van de camper: Een BOVAG-onderhoudsbeurt voor een camper kost gemiddeld €400,-. Deze kosten komen jaarlijks of tweejaarlijks terug, afhankelijk van de leeftijd van de camper en uw eigen voorkeur.

4. APK Ieder jaar moet de camper APK-gekeurd worden. Bij nieuwe campers hoeft dit pas na 5 jaar. Bij occasions is dit ieder jaar verplicht. Kosten zijn meestal zo’n €100 euro.

5. Wegenbelasting: Iedere 6 maanden moet je in Nederland wegenbelasting betalen. Dit is momenteel zo’n 450 euro. Dus 900 euro per jaar.

Overige kosten:

  • Afschrijving van de camper, inclusief accessoires. Dit is vooral van toepassing wanneer u de camper weer gaat verkopen.

Samenvattend: Gemiddeld zijn de jaarlijkse kosten voor het bezitten van een camper zo’n €2.400,- per jaar. Natuurlijk kan dit variëren afhankelijk van uw specifieke situatie.

Gebruikt u 1 keer de camper in het jaar, bijvoorbeeld voor 3 weken in het hoogseizoen? Dan is het advies om een camper te huren. Dat kan ook bij ons via: www.thecamperrent.nl

Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie, of voor een langere periode. Dan is het zeker aantrekkelijk om een camper aan te schaffen. Als u op zoek bent naar een nieuwe of gebruikte camper voor uw vakantieavonturen, nodigen wij u graag uit om een kijkje te komen nemen bij ons in Hillegom!

Zoeken

Kant en klaar-pakket bij de C'Joy 460 LE