Buiten de aanschaf om moet u rekening houden met bijkomende kosten. Dit wil zeggen, stalling, onderhoud en verzekering. De hoogte van de kosten zijn afhankelijk per camper of caravan. Wij hebben een aantal belangrijke kostenposten op een rijtje gezet: 

Prijs

Natuurlijk is de grootste kostenpost de aankoopprijs. Dit varieert behoorlijk tussen camper en caravans. Bij caravans ben je gemiddeld 15.000 euro kwijt en bij campers al snel 70.000 euro. Ook is het mogelijk om een caravan of camper te financieren. Hierbij dient u rekening te houden met de huidige rentes.

Verzekering

Het is verplicht om een verzekering af te sluiten voor uw caravan of camper. De premie voor de verzekering hangt af van de waarde van het voertuig en de dekking die u kiest. Mocht u graag een indicatie ontvangen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Onderhoud

Net als bij een auto, vereisen caravans en campers regelmatig onderhoud om goed te blijven functioneren. Dit kan kosten met zich meebrengen voor olie- en filtervervangingen, banden, remmen, enzovoorts. Een onderhoudsbeurt voor caravan kost doorgaans tussen de 150 en 250 euro. Bij camper ligt dit bedrag hoger, zo tussen de 400 en 700 euro.

Stalling

Wanneer u uw caravan of camper niet gebruikt, moet u deze op een veilige plaats opslaan. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de duur van de opslag. Meestal betaalt u per m² meter. Hoe groter uw kampeervoertuig des te meer u betaald. Houdt er rekening mee dat er momenteel weinig stallingsplekken te vinden zijn. Bij de Klerk krijgt u altijd een stallingsplek gegarandeerd bij de aanschaf van een nieuwe camper of caravan.

Wegenbelasting

Als laatste betaal je bij een camper/buscamper wegenbelasting. Dit is minder dan bij een personenauto, omdat je het voertuig vaak maar een aantal weken per jaar gebruikt. 

Al deze kosten bij elkaar opgeteld kunnen variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s per maand, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over uw budget en financiële mogelijkheden voordat u een caravan of camper aanschaft. Wanneer u zuinig bent op uw camper of caravan kunt u jaren lang genieten van uw vakantiedomein op wielen.

 

Zoeken

Exclusieve korting op campers!