Bij de Klerk Campers en Caravans verkopen wij nieuwe campers en buscampers van Knaus en Weinsberg. Dit zijn vaak campers die gebouwd zijn op een Fiatchassis. Sinds een aantal jaren is het ook mogelijk om bij Knaus een camper te kopen die rijdt op een chassis van het merk MAN. Nu heeft Weinsberg als derde optie Mercedes toegevoegd aan het assortiment. In deze blog behandelen wij de verschillen tussen een Fiat- en Mercedeschassis.

Fiat VS Mercedes

De meeste campers worden zoals gezegd gebouwd op een Fiatchassis. Al jarenlang is Fiat de marktleider op het gebied van onderstellen voor campers en buscampers. Het zijn betrouwbare motoren, en er zijn vele opties beschikbaar, zodat u zo uw ideale camper samen kan stellen. Nu is het dus bij Weinsberg mogelijk te kiezen voor een Mercedes-onderstel. Hiervoor betaal je extra. Waarom is dat? Er komen extra voordelen bij kijken wanneer u kiest voor een camper gebouwd op Mercedes.

De Cabine

Allereerst is de cabine stiller. Mercedes stuurt aan op een betere doorstroming van de wind, en de cabine is beter geïsoleerd, waardoor u tijdens het rijden minder omgevingsgeluid hoort. Dit zorgt voor extra rijcomfort.

Dashboard

Ten tweede is het dashboard moderner en geniet u van een uitgebreid infotainmentsysteem. Zo beschikt het dashboard over een groot navigatiescherm, die tegelijkertijd ook een lust is voor het oog. Op het stuur vindt u allerlei knoppen terug om het systeem te kunnen besturen. Het dashboard van Fiat is sinds 2022 bijgewerkt, en komt daardoor sindskort dichter in de buurt van het Mercedesdashboard. 

Stoelen

Als derde punt zijn de cabinestoelen extra comfortabel. Daarbij is het raam hoger, waardoor u tijdens het rijden beter zicht hebt op de weg. In combinatie met de stillere cabine geeft dit een fantastische rijervaring.

cabine stoelen mercedes weinsberg

Pk’s

Tenslotte is de Weinsberg Mercedes camper extra uitgerust met standaard opties. Zo krijgt u 150 pk standaard onder de motorkap. Bij een Fiat worden de motoren geleverd met standaard 120 pk. Verder krijgt u ook standaard cruise control en navigatie. Al met al zijn de verschillende tussen Fiat en Mercedes voornamelijk te zien in extra rijcomfort, standaard opties, moderner dashboard en extra pk’s. Voor wie opzoek is naar een camper met net wat meer luxe, is de Mercedes-uitvoering van Weinsberg een mooie oplossing.

U kunt de verschillende uitvoeringen van Mercedes hier bekijken.

Weinsberg Mercedes

 

Zoeken