Er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat het beste moment is om een caravan of camper te kopen. Er spelen namelijk verschillende factoren een rol bij het bepalen van de beste tijd om te kopen. Bij ons kunt u het hele jaar terecht voor campers en caravans. Wij hebben een showroom binnen en buiten, een breed assortiment aan nieuw en gebruikte caravans en campers. Hieronder een aantal overwegingen die u kunt maken bij het kopen van een caravan of camper:    

Voorbereiding

Als voorbereiding op de koop van een caravan of camper kunt u zich alvast verdiepen in het aanbod, dit wil zeggen, welk merk, nieuw of occasion. Over het algemeen is de meeste vraag naar caravans in de lente en zomer. Dit kan uiteraard wel betekenen dat de prijzen dan ook hoger zijn. Een overweging kan dan zijn om juist in het laagseizoen te zoeken, in de herfst of winter.

Seizoen

De prijzen van caravans en campers kunnen in de wintermaanden vaak lager zijn dan in de zomermaanden. Dit komt doordat veel mensen hun vrije tijd in de zomer doorbrengen en daarom de vraag naar caravans en campers in deze periode hoger is. Let wel op dat u in de wintermaanden ook direct een stallingslocatie moet vinden. Aangezien er een groot tekort is aan stallingslocaties adviseren wij om eerst goed te informeren, voordat u direct overgaat tot de aanschaf.

Modeljaar

Nieuwe modellen worden meestal uitgebracht in de herfst van het voorgaande jaar. Als u een model van het voorgaande jaar wilt kopen, kunt u soms een goede deal vinden als de dealers hun voorraad willen opruimen om plaats te maken voor de nieuwe modellen. Bij de Klerk hebben wij gedurende het jaar nieuwe modellen beschikbaar en meestal een x aantal van het jaar daarvoor.

Tweedehands

Als u een tweedehands caravan of camper wilt kopen, kan het lonen om te wachten tot het einde van het kampeerseizoen. Veel mensen zetten dan namelijk hun voertuigen te koop. Ook bij de Klerk is doorgaans meer beschikbaar aan occasions in deze periode.

Voor het complete assortiment kunt u op onze website kijken. Maar u bent uiteraard ook altijd van harte welkom om bij ons langs te komen. Een van onze verkopers kan eventuele vragen beantwoorden of advies geven voor het maken van de juiste keuze. Voordat u een gesprek met onze verkopers aan gaat, kunt u zich goed voorbereiden door te bekijken wat u zoekt, in de showroom of via de site. Neem vooral contact op als u vragen heeft. 

 

Zoeken

Exclusieve korting op campers!