De laatste jaren is de camperverhuurmarkt sterk in opkomst. Dit komt omdat er steeds meer jongeren, gezinnen en ouderen de vrijheid en het plezier van de camper inzien. In deze blog leggen wij uit wat de voor- en nadelen zijn bij het huren van een camper.

Wat zijn de voordelen bij het huren van een camper?

  1. Allereerst heeft u natuurlijk minder vermogen nodig om een camper te huren. Zo kunt u bijvoorbeeld bij ons al voor 1.100 euro een camper huren. Deel dit door vier personen en u zit goedkoper dan in een hotel.
  2. Vervolgens is er vaak aan alles gedacht bij het huren van een camper. Denk aan een complete inventaris, zoals pannetjes en bordjes geschikt voor 4 tot 6 personen.  
  3. Ook zit u niet maandelijks vast aan wegenbelasting en verzekering. Dit is bij de verhuur allemaal geregeld. Ook zijn de campers goed onderhouden en heeft u pechhulp door heel Europa als er wat gebeurt.

Geen ervaring met kamperen?

Als u voor het eerst gaat kamperen met de camper raden wij u aan om dan ook eerst een camper te huren of te lenen. Er komt namelijk nog heel wat bij kijken. Natuurlijk is kamperen leuk. Zo kunt u vertrekken wanneer u maar wilt. Daarnaast heeft u altijd alles bij de hand. Uw eigen keuken, douche en bed! Gezellig ’s avonds spelletjes doen en ’s ochtends weer door naar de volgende bestemming. Wel zijn er, zeker als beginner, een aantal dingen waar u ervaring in moet opdoen. Hoe werkt bijvoorbeeld het gas, hoe vult u het water bij, hoe werkt de boiler en hoe werkt het toilet? Als u bij ons een camper huurt leggen wij dit door middel van korte video’s aan u uit. Zo kunt u als beginner snel uit de voeten in onze verhuurcampers. 

Wat zijn de nadelen van het huren van een camper?

  1. Als u een camper huurt moet u bij het vertrekken en het terugbrengen uw eigen spullen weer uit de camper halen. Ook moet de camper weer net zo schoon zijn als hoe hij was toen u hem ophaalde. 
  2. U moet de camper reserveren. Dat betekent dat u hem ook weer op een bepaalde datum moet terugbrengen. Natuurlijk kunt u, wanneer de camper niet geboekt is, de reservering verlengen. Maar in het hoogseizoen is dit doorgaans niet meer mogelijk. 
  3. Ook betaald u een voorschot bij het reserveren.  Mocht u willen annuleren is het mogelijk dat u niet het volledige voorschot terug krijgt. Lees hiervoor de voorwaarden.
  4. Tenslotte zijn er wat regels waar u rekening mee dient te houden. Zo hanteren wij bijvoorbeeld dat u minimaal 25 jaar moet zijn en zo betaald u een borg bij het ophalen. Ga voor alle voorwaarden naar de verhuurpagina.

Bekijk de verhuurcampers!

 

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd over het huren van een camper. Mocht u een camper willen reserveren of heeft u vragen, dan kunt u het beste een mailtje sturen naar campingshop@deklerkcaravans.nl 

 

Weinsberg CaraCore indelingen

Zoeken

Exclusieve korting op campers!