We betalen inmiddels geen roamingkosten meer tijdens ons verblijf in het buitenland. Dat betekent dat bellen, foto´s naar het thuisfront sturen, de krant lezen en de volgende camping boeken even veel kosten als in Nederland: geen hoge telefoonrekening meer als u thuiskomt! Er zijn vele toepassingen voor uw smartphone of tablet onderweg en we geven u graag een paar handige apps tijdens het kamperen.

NKC – Campercontact app

Voor de camperaars onder ons is deze app eigenlijk een must. U vindt er 19000 camperplaatsen in 39 landen! Handig is dat u via de app direct de routenavigatie naar de door u gewenste plek kunt laten zien. Wilt u graag uw eigen ervaringen delen? Voeg dan foto’s, recensies en bezienswaardigheden zelf toe. Gratis voor NKC leden en anders is de € 5,99 per jaar het ook zeker waard! Download de Campercontact app hier.

ACSI Campings app

Gebruikt u de bekende kortingskaart van de ACSI? Dan is de app een handige aanvulling. U vindt er de locatie en omschrijving van 8600 campings. U kunt zien welke campings de kortingskaart accepteren en kunt selecteren op regio en uw campingwensen. Handig: de kaarten zijn offline te gebruiken. Er zijn meerdere versies, kijk hier welke ACSI app bij uw wensen past.

Truma

Gebruikt u apparatuur van Truma in uw caravan of camper? Met deze app heeft u de gebruiksaanwijzingen bij de hand en kunt u snel om service vragen als dat nodig is. Ook leuk: met deze app kunt u de caravan of camper op de optimale zonnige plek zetten en Truma helpt u bij het nivelleren! In de video ziet u hoe dat werkt. Deze slimme app kan met de juiste instellingen communiceren met uw apparatuur via bluetooth. Hier vindt u meer informatie.

Primagaz

Hoeveel gas zit er nog in de gasfles? Tik tegen de fles en deze app meet aan de hand van het geluid wat het gasniveau is. Ook krijgt u BBQ tips en recepten. Leuk om eens te doen, u vindt het hier.  

Wegenwacht app

We hebben afscheid genomen van de gele ‘praatpalen’! Om onderweg snel in contact te komen met de ANWB is deze app heel handig. Nadat u aangeeft hulp nodig te hebben, kan de hulpdienst u snel vinden aan de hand van de locatie van uw telefoon. Van tevoren even de lidmaatschapgegevens invoeren en u bent snel weer op weg. Kijk hier voor meer informatie.

Google Maps

Ook handig: Google Maps gebruiken op een groot navigatiescherm. De Alpine navigatie heeft nu deze mogelijkheid om de smartphone te koppelen aan het navigatiesysteem. Goed zichtbaar, veilig en ook handig: u heeft dan gelijk de realtime verkeersinformatie van Google Maps. Wij kunnen u er alles over vertellen!

Let even op uw abonnement….

In sommige gevallen kán het zijn dat uw telefoonprovider een limiet stelt aan het datagebruik in het buitenland. Dit komt vooral voor bij goedkope abonnementen of prepaid toestellen en het is daarom goed even te checken wat voor u de afspraken zijn voor u vertrekt. Lees hier meer. Fijne vakantie en als u toch bezig bent….wij vinden het ook leuk om een vakantiefoto van uw camper of caravan te ontvangen hoor! Mailen kan naar info@deklerkcaravans.nl.

Primagaz_App_1

Zoeken

ALL-IN Deals op Caravans!