Geen waterdruk, lege accu...allemaal onhandig als u met de camper reist. Even een aantal zaken controleren voor u vertrekt zorgt ervoor dat u niet onderweg voor nare verrassingen staat.  We merken aan de vele vragen van klanten dat die controles voor onduidelijkheid zorgen. Want we hebben alles wel uitgelegd toen u bij ons was, maar 'Hoe zat het nou ook alweer...?'. Logisch, zo veel te onthouden! Daarom onze tips voor de controle van de camper:

Bandenspanning camper

Controleer de bandenspanning voor u vertrekt. Bij een camper is de optimale spanning meestal 5 bar. Controleren kan ook even bij ons.

Accu en laadinstallatie camper controleren

Is de conditie van de accu's en laadinstallatie nog goed? Op het bedieningspaneel van de camperopbouw (meestal boven de deur) kunt u de spanning zelf controleren. Als deze 13 volt of hoger is, wordt er bijgeladen en is de installatie in orde.

Waterdruk in de camper te laag?

Het watersysteem roept nog wel eens vragen op. Een klein straaltje in de douche en een toilet dat niet goed spoelt: dat komt door te lage waterdruk. Het is belangrijk dat de boiler helemaal gevuld is met water. Doe hiervoor alle aftappers dicht: die van de boiler én de schoonwatertank. De aftapper van de boiler is meestal tevens een vorstbeveiliger (zie afbeelding) en daar zit vaak de 'truc'. Het kraantje aan de bovenzijde moet dicht zijn (in de breedte, zoals op de foto) EN u drukt het blauwe knopje aan de achterzijde in. Dan is deze aftapper pas echt dicht.

truma watersysteem camper sluiten

Vergeet het knopje aan de achterzijde niet!

Laat vervolgens de kraan in de keuken met koud water stromen en zet deze vervolgens op warm water. Laat het water ongeveer twee minuten lopen tot u een goede straal heeft. De boiler wordt namelijk vanaf de onderzijde gevuld door de pomp en pas als de boiler helemaal tot aan de bovenzijde vol zit, is de waterdruk goed. Veel klanten sluiten de kraan te vroeg, waardoor de waterdruk niet optimaal is en dat is zonde. Belangrijk: herhaal dit bij alle kranen, zodat alle lucht uit het watersysteem is.

Bediening Truma-combiketel

Deze knop is zowel handig als onhandig: compact maar door de verschillende functies voor velen wel een beetje onduidelijk. De combiketel heeft 4 standen.

truma watersysteem camper sluiten

Uhh...hoe zat het ook alweer?

  • De bovenste twee opties (60 graden en 40 graden) zijn alleen voor de boiler, handig als u geen verwarming nodig heeft.
  • Met de onderste twee opties (vlam en vlam met 60 graden) bedient u boiler én verwarming.

Met de buitenste ring kiest u de stand, met de binnenste ring de hoogte (stand 1 tm 9).
De boiler in de camper heeft ongeveer 30 minuten nodig om het water goed te verwarmen.

Leeftijd gasslang camper

De leeftijd staat op de slang zelf gedrukt.  Het algemene advies is om de gasslang na 5 jaar te vervangen. Is alles in orde? Veel plezier onderweg! Bij vragen mag u ons altijd even bellen. 

Knaus Van Ti Plus indeling

Zoeken

Exclusieve korting op campers!