Het is een veelgestelde vraag: hoe neem in mijn elektrische fietsen mee in de camper of caravan? De elektrische fiets is immers een stuk zwaarder dan een fiets zonder motor en accu. De normale fietsendragers zijn meestal niet geschikt voor elektrische fietsen. Daarnaast is de gewichtsverdeling zeker bij caravans een aandachtspunt. Gelukkig zijn er goede oplossingen voor, zodat u ook tijdens uw vakantie lekker kunt fietsen en genieten van de omgeving.

Elektrische fiets op een caravan

Bij caravans is het (meestal) de beste optie om de fietsen voorop de caravan te vervoeren. Door het gewicht aan de achterzijde te plaatsen, heeft u een minder goede wegligging en neemt de kans dat de caravan gaat slingeren toe. Lees hiervoor ook ons artikel over de caravan beladen. Voor op de dissel is daarom bij de meeste caravans een betere optie. Toch is dat niet bij elke caravan het geval: als uw bed (en daarmee ook veel bergruimte) voorin de caravan geplaatst is, kan het zo zijn dat u de fietsen voor de gewichtsverdeling toch beter achterop kunt plaatsen. Na het plaatsen moet u opnieuw aandacht besteden aan de juiste gewichtsverdeling van de bagage. Het kan nodig zijn om zwaardere spullen een andere plek te geven. Controleer voor vertrek ook uw kogeldruk.

Waar u de fietsendrager ook plaatst: zorg altijd dat u een fietsendrager kiest die geschikt is voor elektrische fietsen. Haal de accu tijdens het rijden uit de fiets, dit scheelt ook weer gewicht.

De juiste plek voor de elektrische fietsen is eigenlijk per indeling van de caravan verschillend en daarom adviseren wij u graag persoonlijk. Uiteraard kunnen we de juiste drager ook voor u bestellen en plaatsen.

Elektrische fiets op een camper

Bij een camper is het qua gewichtsverdeling meestal minder van belang waar u de fietsen plaatst. De camper staat immers op vier wielen. Vaak passen de fietsen goed in de garage. Als u deze niet heeft of liever voor andere bagage gebruikt, dan kunt u de fietsen ook achterop de camper plaatsen. Hierbij speelt het comfort van plaatsen wel een grote rol: een elektrische fiets (te) hoog tillen is niet echt prettig. Daarom zijn er twee opties:

– een fietsendrager die op het chassis wordt gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat u deze laag kunt bedienen.

– een fietsendrager die op de trekhaak wordt geplaatst. Ook deze is laag te bedienen en heeft als bijkomend voordeel dat deze ook op uw auto te gebruiken is als u niet op pad gaat met de camper. Vaak is dit ook qua kosten een aantrekkelijke optie!

Ook bij de fietsendrager voor de camper is het goed om even persoonlijk advies te ontvangen.

Veiligheid voor alles

Wij werken graag met fietsendragers van MEMO Europe, zij zijn van goede kwaliteit en bieden voor alle situaties oplossingen. Kom gerust langs als u vragen heeft, wij bekijken dan wat het beste past bij de caravan (in combinatie met de auto en de indeling van de caravan) of uw camper. In de werkplaats kunnen we de fietsendragers ook professioneel monteren.

Elektrische fiets

Hoe vervoert u een elektrische fiets met de caravan?

Zoeken

ALL-IN Deals op Caravans!