U heeft een leuke tweedehands caravan gezien. Maar hoe weet u zeker dat deze wagen goed en veilig is? Waar moet u op letten bij de aankoop van een tweedehands caravan? Het is zeer belangrijk dat er geen vochtprobleem is, dat de banden nog in orde zijn en dat de caravan goed onderhouden is. Onze experts kunnen u helpen bij de aankoop van een goede caravan waar u jaren plezier van heeft. Hier geven wij alvast onze tips.

Waar opletten aankoop tweedehands caravan

Een caravan kan er van buiten goed uitzien, maar het is van groot belang dat deze kwalitatief in orde is. Wij  hebben inmiddels veel gebreken gezien en behandeld. We kennen bovendien de zwakke punten van verschillende merken. Over het algemeen zijn dit de aandachtspunten bij aankoop van een tweedehands caravan:

  • Vochtmeting – is er vocht in de wanden of bodem waarneembaar?
  • Hoe oud zijn de banden en in welke staat zijn ze?
  • Is er schade aan de caravan?
  • Is er regelmatig een onderhoudsbeurt uitgevoerd? Hierbij zijn bijvoorbeeld ook het vervangen van gasslangen en gasaansluitingen van belang.

Wij zijn trots op onze kwaliteit: alle tweedehands caravans die u bij ons koopt, zijn gecontroleerd op bovenstaande punten en worden geleverd met een BOVAG onderhoudsbeurt. Daar heeft u geen omkijken naar: direct genieten van uw vakantie!

1. Vochtmeting caravan

Op vele plaatsen in de caravan kan zich vocht verzamelen. Dit is meestal het geval na een kleine schade die niet goed gerepareerd is. Gedurende weken, maanden of zelfs jaren kan er dan vocht in de caravan komen. Dit geeft schimmel en uiteindelijk zelfs een rotte bodem of wand. In de ernstige gevallen kunt u dit ruiken, maar vaker geeft alleen een goede vochtmeting uitsluitsel. Bij De Klerk caravans kunnen wij deze vochtmeting voor u uitvoeren.

2. Leeftijd caravanbanden

Caravanbanden rijden relatief weinig kilometers en slijten niet snel. Vaak is het profiel nog prima in orde, maar toch wordt geadviseerd om de caravanbanden elke 6 jaar te vervangen. U kunt zelf controleren hoe oud een caravanband is door middel van de DOT code op de band. Hierover leest u alles IN DIT ARTIKEL. Oudere banden geven een relatief grotere kans op een klapband onderweg.

3. Caravan met schade

Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook een caravan kan schade hebben. Dat is geen probleem wanneer het door een erkend bedrijf is gerepareerd. Wij controleren elke wagen op schadepunten – ook op het onderstel van de caravan.

4. Onderhoudsbeurt caravan

Onderhoud is essentieel om een caravan veilig te houden. Waar op letten bij aankoop tweedehands caravan? Wij adviseren om regelmatig een BOVAG onderhoudsbeurt te laten doen. Tijdens deze beurt wordt de caravan op 60 punten gecontroleerd. Denk hierbij aan het onderstel (oplooprem, chassis, neuswiel, steunen en veren) maar ook aan de velgen en banden. Ook belangrijk is de gasinstallatie: de gasleidingen worden afgeperst, de kachel wordt gereinigd en het vlambeeld wordt gecontroleerd. Na controle ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. Bij aankoop van een tweedehands caravan is dit een belangrijk aandachtspunt.

Ons team heeft jarenlang ervaring met caravans, ook bij de aankoop van een tweedehands caravan helpen zij u graag verder. Heeft u nog vragen? Bel ons of stuur een mailtje via het onderstaande formulier: 

 

Neem contact met ons op

Dethleffs camper indeling

Zoeken

Exclusieve korting op campers!