Slapen: wij vinden het een van de belangrijkste onderdelen van de vakantie. Zonder goede nachtrust kunt u overdag minder genieten van uw vrije tijd! Bij het kiezen van een nieuwe caravan of camper is het dan ook goed om stil te staan bij uw eigen slaapvoorkeuren. Wilt u een groot bed of meer leefruimte? Past een grotere (en vaak zwaardere) caravan bij uw auto? Gaan de (klein)kinderen nog vaak mee kamperen? Heeft u extra lengte nodig? Voor alle wensen is wel een oplossing te bedenken. Lees mee over verschillende indelingen voor de caravan en camper:

Queensbed

Het queensbed is een tweepersoonsbed waar u aan beide zijden ruimte heeft, zodat u beide comfortabel in bed kunt komen. Hiermee is midden in de nacht over de partner moeten klimmen om naar het toilet te gaan dus verleden tijd. Het queensbed neemt wat meer ruimte in beslag en is daarom een bed dat meestal in de grotere en zwaardere caravans en campers ingebouwd is.

Frans bed

Een Frans bed in de caravan biedt veel voordelen. Dit bed is een smaller tweepersoonsbed met een afgeronde hoek. Met een Frans bed kiest u voor extra leefruimte; naast het bed is bijvoorbeeld een badkamer of kastruimte ingebouwd. Vaak bevindt zich onder het bed ook ruimte voor bagage die eventueel ook via een serviceluik te bereiken is.

Enkele bedden

Voor wie graag leefruimte én toch ruime bedden wil, zijn enkele bedden vaak een goede oplossing. Deze bedden zijn vaak van een normale lengte en breedte. Ook hierbij hoeft u niet over elkaar te kruipen, wat voor veel van onze klanten een reden is om hiervoor te kiezen. Tussen de enkele bedden kan een oprolbare lattenbodem met een smal extra matrasdeel geplaatst worden, zodat er toch een tweepersoonsbed van gemaakt kan worden. Zo heeft u op vakantie een tweepersoonsbed, maar u bent flexibel in het gebruik hiervan. Onderweg kunt u bijvoorbeeld het rolbed opbergen, zodat u meer leef- of bagageruimte heeft. Ook is dit een goede optie als u soms logees heeft. Een rolbed is los verkrijgbaar en optioneel bij nieuwe campers en caravans te bestellen.

Bed overdwars

Bent u zelf lang? Dan is een bed dat overdwars is ingebouwd, voor u ideaal. Deze bedden zijn meestal zo’n 2.15 m lang, omdat de hele breedte van de caravan (of camper) gebruikt kan worden.

Stappelbedden

Voor gezinnen is een stapelbed vaak ideaal. Deze zijn verkrijgbaar met twee en zelfs drie bedden. Het voordeel van een stapelbed is dat het volwaardige bedden zijn waar kinderen (en pubers!) nog lange tijd op kunnen slapen. Zolang ze mee willen op vakantie! U hoeft geen zitjes om te bouwen op de vakantie. De nieuwere modellen bieden de mogelijkheid om het onderste bed op te kappen, zodat deze ruimte als bagageruimte of garage gebruikt kan worden.

Matrassen en lattenbodem

Behalve de indeling is ook de kwaliteit van de lattenbodem en het matras van belang. De nieuwere modellen hebben vaak goede kwaliteit materiaal, zoals schotelvering en koudschuimmatrassen. Er zijn voldoende opties om oudere matrassen te vervangen.

Het is goed om alvast na te denken over uw slaapvoorkeur, maar ter plekke kunt u de verschillende opties zelf ervaren. Kom dus gerust even advies vragen bij ons in Hillegom!

Knaus Sudwind 500 eu plattegrond

Welk bed past bij uw caravan?

Zoeken