Tips caravan

Wie met de caravan op vakantie gaat, wilt natuurlijk optimaal gebruikmaken van het toegestane laadvermogen. Te zwaar beladen de weg op gaan is onveilig en u riskeert ook nog eens een boete. Een voordeel van lichter reizen is dat u brandstof bespaart. Om u veilig op uw bestemming aan te laten komen wilt De Klerk Campers en Caravans u graag tips geven over het beladen van uw caravan. Wij zien dat dit vaak nog (onbewust) verkeerd gaat, met mogelijk gevaarlijke situaties tot gevolg. Daar helpen wij u graag bij!

Tips voor het beladen van uw caravan

Er zijn verschillende soorten tips, die u kunnen helpen bij het beladen van uw caravan. Hieronder worden de belangrijkste tips in het kort beschreven.

Reservewiel

Wij raden u aan om het reservewiel van de caravan in uw kofferbak te vervoeren, mocht hier genoeg plek zijn. Hierdoor wordt uw auto wat zwaarder en zorgt dit ervoor dat de balans tussen auto en caravan verbetert.

Water

Veel kampeerders die vullen de watertank en het spoelreservoir van het toilet voor vertrek helemaal. De vraag alleen is, als u onderweg al dat water wel echt nodig heeft. Tegenwoordig kunt u op vrijwel alle campings schoon en vers water tappen. Door de tank dus minder vol te gooien als u gaat rijden, bent u al gauw een stuk lichter onderweg.

Gas

Een fles gas thuislaten of leeg meenemen en pas ter plaatse vullen scheelt heel wat gewicht en ruimte. Als u naar een warme oord gaat dan gebruikt u de gaskachel niet of nauwelijks. Een optie is dan om de kachel te demonteren en thuis op te bergen. Dit is geen gemakkelijke klus, laat dit bij twijfel dan altijd aan een garage over.

Eten en drinken

Vaak gaan mensen met heel wat eten en drinken op vakantie. Denkt u aan heel wat potten pindakaas, zakken aardappels, koffie en nog veel meer. Met het ruime aanbod winkels in het buitenland is het echter niet meer nodig om alles mee te nemen van thuis. Eten en drinken op locatie kopen is ook leuk, want zo ontdekt u nog eens nieuwe lekkernijen. Producten waar u niet zeker van weet of ze te koop zijn in het land van bestemming, kunt u natuurlijk altijd meenemen. Verder is een kleine noodvoorraad aan boord voor onderweg handig.

Toiletartikelen

Mocht u een weekend of een midweekje weg gaan, dan heeft u waarschijnlijk geen ‘normale’ verpakkingen van toiletartikelen nodig. Shampoo, gel en andere producten in reisformaat worden vaak geassocieerd met vliegreizen maar zijn zeker ook handig voor de kampeerder. Deze flesjes en potjes zijn erg klein, wegen haast niets, maar hebben toch genoeg inhoud voor een kortere vakantie.

Fietsen

Niets fietst zo goed en vertrouwd als uw eigen fiets. Toch bespaart u al snel zo’n 15 kilo per fiets die u thuis in de schuur laat staan. Tegenwoordig zijn er op veel campings of in drukke badplaatsen stadsfietsen, mountainbikes of zelfs e-bikes te huur, vaak tegen een schappelijke prijs.

Gaat u voor het eerst kamperen of heeft u meer informatie nodig? In deze videoserie zorgen wij er voor dat je optimaal bent voorbereidt voordat je op vakantie gaat!

Het watersysteem van de caravan!

Af- en aankoppelen, hoe doe je dat?

Alles over het exterieur van de caravan!

Het interieur van de caravan!

Heeft u een vraag over onze caravans tips?

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over onze caravans tips? Neemt u dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u bij uw vragen te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0252-515238 of door een mail te sturen naar info@deklerkcaravans.nl. Wij helpen u graag verder.