Caravan tips – Alles wat je moet weten!

Gaat u voor het eerst kamperen of heeft u meer informatie nodig? Op deze pagina kunt u informatie vinden over bijvoorbeeld het af- en aankoppelen, het beladen van de caravan, het watersysteem, de mover en nog veel meer. Heeft u specifieke informatie nodig? Dan kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen. 

 

Alle kampeertips op een rij:

Hoe werkt het watersysteem van de caravan?

In deze video leggen wij u uit hoe u het watersysteem kan ontluchten of kan voorbereiden voor een nieuwe vakantie.

Hoe koppel je een caravan aan een auto?

In deze video wordt uitgelegd hoe u de caravan af- of aankoppelt!

Handige tips over het exterieur van de caravan

In de onderstaande video vindt u informatie over de stabilisatie van de caravan, de gasfles, het serviceluik en meer!

De binnenkant van de caravan

In de video worden het sluiten van de ramen, de kachel, de opbergruimten en de koelkast besproken!

Hoe moet ik mijn caravan beladen? 

Er zijn verschillende soorten tips, die u kunnen helpen bij het beladen van uw caravan. Hieronder worden de belangrijkste tips in het kort beschreven.

Reservewiel

Wij raden u aan om het reservewiel van de caravan in uw kofferbak te vervoeren, mocht hier genoeg plek zijn. Hierdoor wordt uw auto wat zwaarder en zorgt dit ervoor dat de balans tussen auto en caravan verbetert.

Water

Veel kampeerders die vullen de watertank en het spoelreservoir van het toilet voor vertrek helemaal. De vraag alleen is, als u onderweg al dat water wel echt nodig heeft. Tegenwoordig kunt u op vrijwel alle campings schoon en vers water tappen. Door de tank dus minder vol te gooien als u gaat rijden, bent u al gauw een stuk lichter onderweg.

Gas

Een fles gas thuislaten of leeg meenemen en pas ter plaatse vullen scheelt heel wat gewicht en ruimte. Als u naar een warme oord gaat dan gebruikt u de gaskachel niet of nauwelijks. Een optie is dan om de kachel te demonteren en thuis op te bergen. Dit is geen gemakkelijke klus, laat dit bij twijfel dan altijd aan een garage over.

Eten en drinken

Vaak gaan mensen met heel wat eten en drinken op vakantie. Denkt u aan heel wat potten pindakaas, zakken aardappels, koffie en nog veel meer. Met het ruime aanbod winkels in het buitenland is het echter niet meer nodig om alles mee te nemen van thuis. Eten en drinken op locatie kopen is ook leuk, want zo ontdekt u nog eens nieuwe lekkernijen. Producten waar u niet zeker van weet of ze te koop zijn in het land van bestemming, kunt u natuurlijk altijd meenemen. Verder is een kleine noodvoorraad aan boord voor onderweg handig.

Toiletartikelen

Mocht u een weekend of een midweekje weg gaan, dan heeft u waarschijnlijk geen ‘normale’ verpakkingen van toiletartikelen nodig. Shampoo, gel en andere producten in reisformaat worden vaak geassocieerd met vliegreizen maar zijn zeker ook handig voor de kampeerder. Deze flesjes en potjes zijn erg klein, wegen haast niets, maar hebben toch genoeg inhoud voor een kortere vakantie.

Fietsen

Niets fietst zo goed en vertrouwd als uw eigen fiets. Toch bespaart u al snel zo’n 15 kilo per fiets die u thuis in de schuur laat staan. Tegenwoordig zijn er op veel campings of in drukke badplaatsen stadsfietsen, mountainbikes of zelfs e-bikes te huur, vaak tegen een schappelijke prijs.

Connected Safety

Hierin wordt uitgelegd hoe en wat Connected Safety precies is. 

Hoe werkt een mover van Enduro?

In deze video leggen wij uit hoe de movers van Enduro werken.