Nu het zonnetje weer begint te schijnen, komen de caravans weer uit hun winterstalling. Tijd om lekker naar de camping te gaan! Omdat de caravan een tijdje stil heeft gestaan, is het goed om een aantal punten te controleren voordat u op pad gaat. Zo komt u niet voor verrassingen te staan!

Controleer bandenspanning caravan

De caravan staat al enige tijd stil, daardoor kan de bandenspanning wat zijn afgenomen. Controleer deze voordat u de weg op gaat. Vele stallingen hebben een compressor staan om u hierbij te helpen. De juiste bandenspanning staat op de band (gemiddeld rond 4,5 bar). Komt de compressor niet tot de juiste spanning? U bent altijd welkom om het even bij ons te doen!

Verwarming caravan testen

Het kan nog best fris zijn in het voorseizoen: even de verwarming aan in de caravan is dan wel comfortabel. Brandt deze nog goed? Stof en vuil kunnen er voor zorgen dat de ontsteking niet goed werkt. Even controleren voorkomt dat u het koud krijgt…

Watersysteem doorspoelen

Na de winter is het goed om de leidingen even door te spoelen met water, eventueel aangevuld met een reiniger. Dan zijn de leidingen weer schoon en klaar voor gebruik. Kijk bij het doorspoelen ook even of er nergens water lekt.

Vlekken verwijderen

De caravan even afspoelen voor u deze (hopelijk) in het zonnetje zet zorgt dat u er langer plezier van heeft! In caravanstallingen leven vaak vogels: als u vlekken op de caravan van hun uitwerpselen heeft, kunnen dit doffe plekken worden als de zon er op komt. Even met water of een speciale reiniger de vlekken en stof verwijderen en u bent klaar voor vertrek.

Is het gassysteem nog veilig?

Wanneer heeft u uw gassysteem gecontroleerd? De gasslang en de drukregelaar mogen in verband van risico op lekkage niet ouder zijn dan vier jaar. Vervang oudere slangen voor uw eigen veiligheid! Komt u een probleem tegen, bel dan gerust even voor advies. En anders: veel plezier gewenst onderweg naar de camping!

Wilt u de caravan komen ophalen? Bel dan twee dagen van tevoren naar 0252-515238, en dan zorgen wij dat u caravan klaar staat!

Dethleffs avantgarde indeling

Zoeken

ALL-IN Deals op Caravans!