Dit jaar bestaat het merk Knaus 60 jaar en wordt op de 100ste verjaardag van Helmut Knaus een groot jubileum gevierd! Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid tot één van de succesvolste caravan- en campermerken in Europa en daarbuiten. Door te blijven ontwikkelen in innovatieve producten biedt Knaus al 60 jaar lang ultiem vakantieplezier. 

Hoe het begon…

Helmut Knaus was een man met een visie. Na de oorlog betekende vrijheid alles voor hem, zo wilde hij dat iedereen kon staan en gaan waar zij wilden. In 1960 maakte hij zijn visie waar door de allereerste Knaus caravan ooit te lanceren: De “Schwalbenest”. Als symbool voor het idee van vrijheid tekende hij de twee zwaluwen die tot op de dag van vandaag het merk vertegenwoordigen. Na de lancering van de “Swalbenest” kwam al snel de SÜDWIND op de markt. Sindsdien is deze eeuwige favoriet niet meer weg te denken uit assortiment van Knaus. De SÜDWIND staat al generaties lang voor kwaliteit en inspireert met eigentijdse uitrusting en praktische indelingen. 

Knaus sudwind indeling

60 jaar Knaus

60 jaar na oprichting is Knaus een toonaangevend merk in de caravanbranche. De laatste paar jaar zijn diverse nieuwe modellen op de markt gebracht, waaronder de Deseo en de Van Ti Plus. Ook voor dit jubileumjaar worden nieuwe caravanmodellen verwacht, en het zou zomaar iets te maken kunnen hebben met het caravanicoon: De Knaus Südwind – 60 years. Daarnaast heeft de Klerk Campers en Caravans altijd een ruime voorraad aan Knaus caravans. Neem een kijkje bij ons op de website, of kom langs in de showroom! U bent altijd van harte welkom. De koffie staat klaar!

Zoeken