4x waarom winterkamperen zo leuk is

Sneeuw op de bomen, skiën tot aan de caravan en ‘s avonds genieten van een warm bord met Oostenrijkse specialiteiten: voor ons is kamperen tijdens de wintersport al jaren vaste prik. We krijgen er vaak vragen over: is dat niet koud? Kan dat wel met elke caravan? Er zijn natuurlijk een paar aandachtspunten maar bovenal zien wij veel voordelen in het winterkamperen!

4 redenen waarom winterkamperen zo leuk is

1. Beleef buiten van dichtbij

Winterkamperen is ultieme vrijheid. U bent veel buiten en maakt het seizoen van dichtbij mee. Natuurlijk is het koud op de piste, maar door goede kleding blijft u zelf lekker warm. Zodra de zon schijnt is het zelfs warm! Een strakblauwe lucht, besneeuwde bomen om de caravan, glühwein met de buren…wintersport wordt zo een andere ervaring.

winterkamperen-oostenrijk
Brixen im Thale in de winter

2. Voordelig voor grote gezinnen

Voor gezinnen met bijvoorbeeld drie kinderen kán wintersport voordeliger zijn als u op een camping verblijft. Wij verhuren caravans die geschikt zijn tot maximaal 7 personen en dat kan een slimme optie zijn! U verblijft samen in de caravan en hoeft dus niet meerdere kamers te boeken.

3. Echte sneeuwpret voor kinderen

Kinderen ervaren wat echte sneeuwpret is. Zodra zij op de camping zijn, gaan ze buitenspelen met de andere kinderen. Eigenlijk net zoals dat ook in de zomer altijd gaat. Sneeuwpoppen en hutten bouwen met een dik pak sneeuw zijn unieke ervaringen voor ze! Op de camping in Brixen wordt de piste ‘s avonds verlicht. Sleeën, avondskiën met een warm drankje erbij maken deze avonden heel sfeervol.

4. Flexibel

Ligt er geen sneeuw of wilt u eens in een ander gebied de latten onder binden? Met de caravan trekt u eenvoudig verder! De campings hebben voldoende plek beschikbaar. Ook een weekend kamperen wordt zo heel makkelijk!

camping wintersport

Eigenlijk moet u het eens zelf ervaren, maar dit zijn vragen die wij vaak krijgen:

Is het niet koud?

Op wintersport ligt de buitentemperatuur natuurlijk laag, maar de caravan is snel warm en behaaglijk. Onze caravans in Brixen hebben allen een kachel in de voortent. Op wintercampings is het sanitair verwarmd en vaak is er ook vloerverwarming. Zo kunt u comfortabel douchen, lekker skipak aan en klaar voor een nieuwe vakantiedag!

Waar laat ik mijn skispullen?

Dat verschilt per camping. Onze caravans in Brixen hebben bijvoorbeeld ruime voortenten waar u alle spullen makkelijk kwijt kunt. Door de verwarming drogen zij ook snel. Soms hebben campings ook aparte verwarmde ruimtes voor de ski’s, schoenen en jassen.

wintersport camping

Is mijn caravan wel geschikt?

Bereid uw kampeermiddel goed voor op winterse omstandigheden. Goed onderhoud is hierbij belangrijk, zodat u veilig op pad kunt. U moet immers kunnen vertrouwen op deugdelijke verwarming en goede banden. We leggen het u ook graag persoonlijk uit.

Aankomen, ski’s onder en gáán: huur een caravan!

Als u liever niet met uw eigen caravan op pad gaat is het huren van een caravan voor de wintersport natuurlijk een ideale optie. Wij bieden zelf 6 caravans aan in Brixen im Thale. Goed verzorgd zoals u van ons gewend bent, ze staan klaar als u aankomt! Hier leest u meer over de camping, de caravans en de tarieven. Misschien ontmoeten we u daar op de piste voor een glaasje gluhwein?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *